Studio Modijefsky transformeert restaurant Gitane met unieke tegels van Moods

Voor restaurant Gitane Amsterdam heeft Studio Modijefsky een home away from home gecreëerd. In dit interieur, met een unieke en zorgvuldig gekozen mix van materialen, zijn vier tegels uit de Moods collectie te vinden.


Door de glanzende Tbrick te combineren met de matte variant van Tint - beide hebben al veel kleurvariatie en een prachtige reliëf op zichzelf - wordt het karakter van de tegels verder versterkt. Dit creëert een prachtig middelpunt op de muren van het restaurant. De tegels strekken zich uit over de muren, lopen over de wijnkoelkast en eindigen als achtergrond voor het bargedeelte.

De centrale pilaar is bedekt met handgemaakte Manrique-tegels in een warme karamelkleur; deze deels lava-gemaakte tegels kunnen op hogere temperaturen worden gebakken, wat resulteert in een prachtig reliëf en kleurgradatie in elke tegel.

Gitane Amsterdam
Fotografie door Maarten Willemstein

De I variegati-tegel, gebruikt op de trap en vloer, is geïnspireerd op de geliefde terracotta marmeren swirl van Moods. Door een keramische versie te gebruiken, wordt het gemakkelijker aan te brengen terwijl het nog steeds een ongelooflijk warm en mediterraan gevoel toevoegt.