Dutch Design Week 2020 gaat virtueel

De Dutch Design Week is dit jaar een virtueel festival. Van 17 tot 25 oktober zijn er online meer dan 450 evenementen te ‘bezoeken’.


Rekening houdend met de te verwachten impact van Covid-19 heeft DDW in de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan het ontwikkelen van een virtuele festivalervaring. In eerste instantie parallel aan de fysieke DDW, maar nu zal dit het internationale hoofdpodium worden. Paulen: “Natuurlijk kan dit de fysieke week niet vervangen, maar we gaan met het virtuele programma verder opschalen om het ontwerpveld zoveel mogelijk ondersteunen bij het creëren van relevante verbindingen”. De komende dagen zal de organisatie in afstemming met de ontwerpcommunity en partners nader bepalen hoe dit vorm te geven. Het bewerkstelligen van deze verbindingen zal ook een belangrijke doelstelling zijn voor de rest van dit jaar en de periode daarna.

Dutch Design Week
Aiki ©Studio Uncoated, graphic design Ieva Valule

Elk jaar heeft de DDW een thema, dit jaar is dat: The New Intimacy. Het gaat over nieuwe vormen van intimiteit in de wereld met Covid-19.

Het programma bestaat uit digitale exposities, livestreams met ontwerpers, artikelen en video’s. Het is ook mogelijk om te chatten met deelnemende ontwerpers. Er zijn dit jaar ruim 450 online evenementen.