Das Haus op Imm Keulen 2020

Das Haus concept ‘A la fresca’ door Mut Design


Voor imm cologne 2020 is het jonge Spaanse ontwerpteam MUT genomineerd als eregast voor de negende editie van “Das Haus”. Voor het hoogtepunt van het designevenement gaat het team van Alberto Sánchez en Eduardo Villalón in op de overgang tussen binnen en buiten.

Moods Serie Mediterranean
Materiaal studie door Mut Design

Das Haus is een architecturale installatie waar menig designliefhebber zich graag laat inspireren. Hier beleef je interieur op een dynamische en persoonlijke manier. Het Spaanse ontwerpteam van MUT Design combineren architectuur, interieurontwerp en inrichting met een abstracte en hybride ruimte. Het concept ‘A la fresca’ staat voor het naar buiten keren van de binnenkant. De grenzen en muren van de binnenkant worden weggenomen waardoor de woonervaring wordt geopend voor de buitenwereld. Dit is een trend die zich steeds meer laat zien. 

Tussen de vier gekromde wanden in ontstaat een afgeschermde ruimte die via een cirkelvormige uitsparing in het plafond van licht wordt voorzien. Deze wanden zijn betegeld met de Mediterranean uit de Moods Collectie. Een geribbelde cirkelvormige glasplaat in de grond, wellicht een vijver, weerspiegelt de zon en een groot rotsblok benadrukt de spirituele boodschap. 

De Mediterranean staat synoniem voor zon en licht, frisheid en kleur, het samenvloeien van uitgestrekte zee en lucht, en schemeravonden doorgebracht op terrassen of chillen onder de takken van een olijfboom. De Mediterranean staat voor eenvoud, rust en kalmte. De collectie gemaakt door MUT Design Studio, is geïnspireerd op typische mediterrane gebouwen en hun daken. Met een uitstraling die doet denken aan een traditionele dakpan die nu is omgevormd tot een moderne wandpan en valt op door zijn karakteristieke concave vorm. De tegels worden geleverd in het formaat 15x45 cm in een selectie van verschillende afwerkingen. De matte Clay-afwerking bootst de kleur van traditionele terracotta tegels na, in tegenstelling tot de andere glanzende kleuren die typisch zijn voor mediterraan aardewerk, zoals wit, azuurblauw, zilver, bordeaux en groenblauw. De kleuren kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd, hetzij op grote oppervlakken, hetzij om een complementaire decoratieve toets toe te voegen.